Goju Ryu Karate

Voor jong en oud - Begeleide training op ieders niveau - Traditionele Karate
Conditietraining - Zelfverdediging - Kompetitie en Stage mogelijkheid
Gediplomeerde Bloso trainer

Een club voor iedereen

 

Stage mogelijkheden

Binnen en buitenlandse stage mogelijkheden

Kompetitie mogelijkheid

Onze club neemt op regelmatige tijdstippen deel aan regionale / nationale en internationale kompetities en haalde reeds verscheidene resultaten op alle niveaus.

Toffe clubsfeer

Naast het karate gebeuren organiseert onze club ook nevenactiviteiten om de vriendschapsband tussen de leden aan te scherpen en om de ouders van de jeugdige leden meer te betrekken bij het clubgebeuren.

themed object

Goju-Ryu Uchiage-Kai Karate-do
Belgian JFK Goyu-Ryu Karate Associatie - BGKA

get in touch

Login

Forgot your password?

BGKA

Algemeen

 

J.K.F. Goju Kai Belgium is opgericht tijdens een algemene vergadering in Balen, op 15 september 2004. Hierbij werden de statuten gestemd en goedgekeurd door de Algemene Vergadering.

Op 14 oktober 2004 heeft men in Engeland met unanimiteit van stemmen onze Belgische Branch goedgekeurd binnen Europa. Dit gebeurde tijdens een meeting in Oxford in aanwezigheid van de 9 meest vooraanstaande landen binnen JKF Gojukai Europe.

Op 29 Mei 2005 is in Takamatsu (Japan), tijdens de jaarlijkse J.K.F.Goju Kai Board of Directors, eveneens met unanimiteit van stemmen, de definitieve goedkeuring gegeven aan onze Belgische J.K.F Goju Ryu- federatie en z'n voorgestelde beleidsstructuur.

Sedert begin 2006 is onze Belgische JKF Goju Ryu Karate Federatie tevens officieel erkend door de Vlaamse Karate Federatie vzw. (VKF)

Doel van "JKF Goju Kai Belgium" lees : "Belgian JKF Goju Ryu Karatedo Association" (B.G.K.A.)

Onze Associatie heeft ondermeer tot doel, het samenbrengen van alle Goju-Ryu beoefenaars van de verschillende scholen om in harmonie en vriendschap als één Japanse JKF- Goju-Ryu- groep naar buiten te komen in België. J.K.F. Goju Kai Belgium staat open voor alle Goju Ryu scholen en beoefenaars die elk op zich hun eigen identiteit zullen blijven behouden.

Wel dienen we, in onze relatie naar JKF Gojukai Japan / WKF toe, uniformiteit na te streven op het technische vlak. Hiervoor organiseren we ieder jaar tal van mogelijkheden om iedereen de kans te geven op de zelfde technische lijn te komen.
Dit, los van de maandelijkse kadertrainingen die toegankelijk zijn vanaf Bruine gordel en gratis zijn. 


 

Karate beoefenen kan niet zonder respect voor de tegenstander.
Met zelfbeheersing en doorzettingsvermogen leert men kracht, snelheid en reactievermogen te ontwikkelen. De beoefening van Karate geeft harmonie van lichaam en geest. Hoe meer men traint, hoe meer vorderingen men maakt. Behalve een grote technische vaardigheid en kennis maakt het evenwicht tussen geest en lichaam iemand tot een gewaardeerd karateka.

 

slide up button